Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019



Εκδρομή Γ΄ Γυμνασίου στην Ήπειρο

Ο όρος της εσχατιάς και τα ποτάμια ως δίαυλος επικοινωνίας και σύνορο. 
Η έννοια του άλλου, του «έτερου»



Μολυβδοσκέπαστος



Στόχοι της εκδρομής μας ήταν:


•          Να γνωρίσουν οι μαθητές την έννοια της πολιτιστικής κληρονομιάς με βιωματική προσέγγιση (Ήπειρος, ιστορία, αρχιτεκτονική και λαογραφία, ο όρος της εσχατιάς και τα ποτάμια ως δίαυλος επικοινωνίας και σύνορο. Η έννοια του άλλου, του «έτερου»).   
•          Να αποκτήσουν φυσιολατρικά αντανακλαστικά επισκεπτόμενοι τοπία έντονου γεωλογικού  και φυσικού ενδιαφέροντος.

•          Να καλλιεργηθεί η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών, η απόκτηση της εμπειρίας ενός νέου περιβάλλοντος και φυσικά να απολαύσουν οι μαθητές/τριές μας αυτές τις  ημέρες μακριά από την σχολική αίθουσα, θέτοντας την βάση μελλοντικά  για όμορφες νεανικές αναμνήσεις

Σημαντικοί άνθρωποι οδήγησαν τα βήματά μας και  μας συντροφεύσαν στον πανέμορφο τόπο. Στο Ζαγόρι ο Θουκυδίδης Παπαγεωργίου και στην Κόνιτσα μέχρι το σύνορο ο Βασίλης Νιτσιάκος. Φυσικά και γλεντήσαμε με το κλαρίνο του Γιάννη Χαλδούπη και των Μουκλιόμος. Τους ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας. Κεντρική θεματική της εκδρομής μας ο όρος της εσχατιάς και τα ποτάμια ως δίαυλος επικοινωνίας και σύνορο. Η έννοια του άλλου, του «έτερου».





Στο Καπέσοβο με τον κ. Θουκυδίδη Παπαγεωργίου



Το μετέωρο βήμα στο σύνορο


Με συνοδοιπόρο και «δάσκαλο» τον Βασίλη Νιτσιάκο
καθηγητή Κοινωνικής Λαογραφίας στο Παν/μιο των Ιωαννίνων και συγγραφέα


Με κλαρίνα και βιολιά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου