Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

 
6 Δεκέμβρη 2008 - 6 Δεκέμβρη 2014
Δεν παζαρεύουμε μια μίζερη ζωή, τίποτα λιγότερο από τα πάντα!
 
 

Σήμερα 6 Δεκέμβρη 2014 κλείνουν 6 χρόνια από την μεγάλη εξέγερση της νεολαίας, με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Το συγκεκριμένο γεγονός έμελλε να σφραγίσει μια ολόκληρη γενιά, αφήνοντας άφωνη τη χώρα. Η εξέγερση του Δεκέμβρη ανέδειξε το εύφλεκτο εκρηκτικό υλικό που δημιουργείται στα πλαίσια της κρίσης, το οποίο δεν είναι άλλο από τη νεολαία.
Τεράστιες κινητοποιήσεις μαθητών, άνεργων νέων, φοιτητών, κοινωνικά αποκλεισμένων που έβλεπαν στη δολοφονία του "αδερφού τους" ένα τοπίο - οδοστρωτήρα που έρχεται με φόρα για να διαψεύσει όλες τους τις προσδοκίες για μια αξιοπρεπή ζωή, ακόμα και επιβίωση.
Εδώ και πάνω από 20 μέρες η ελληνική κυβέρνηση έχει επιλέξει να επαναληφθεί το σκηνικό της δολοφονίας, αυτή τη φορά με άλλους ρόλους. Ο Νίκος Ρωμανός, που στα χέρια του ξεψύχησε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος το 2008 από τις σφαίρες του Κορκονέα, βρίσκεται σε απεργία πείνας και όπως λένε οι γιατροί, είναι θέμα χρόνου να σβήσει η ζωή του. Ο Νίκος Ρωμανός με τον αγώνα για να του δώσουν δημοκρατικά αυτά που δικαιούται με βάση το ελληνικό σύνταγμα, αναζωπυρώνει τις μέρες του Δεκέμβρη και τις κραυγές της νεολαίας.
 πηγή:alfavita.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου