Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

θεατρική παράσταση στο σχολείο μας
 
 

Η παράσταση μας εντάσσεται στο πλαίσιο του πολιτιστικού μας προγράμματος με τίτλο δανεισμένο από τα λόγια του Bertolt Brecht: «ο άνθρωπος να βοηθάει τον άνθρωπο», ένα παιδαγωγικό – πολιτιστικό πρόγραμμα για τον πόλεμο και την προσφυγιά.
 
Επιδίωξή μας είναι να κατανοήσουν οι μαθητές μας ότι οι διαφορές εμπλουτίζουν και διευρύνουν τη ζωή και ότι υπάρχει ανάγκη για αμοιβαίο σεβασµό και ανοχή. Να αναπτύξουν την ενσυναίσθηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι άνθρωποι που ...αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Να μάθουν, να νιώσουν, να συγκινηθούν, να ξεφοβηθούν.
 
Η παράστασή αυτή αποτελεί για μας μια διπλή πρόκληση. Αφενός να ανιχνεύσουν τα παιδιά μια λογοτεχνία (Α. Παπαδιαμάντης) ιδιαίτερα απαιτητική, γλωσσικά αλλά και εννοιολογικά, μια λογοτεχνία της ψυχής και να προσπαθήσουν, στον λίγο χρόνο που διαθέταμε είναι αλήθεια, να την δραματοποιήσουν. Αφετέρου να γνωρίσουν έναν τεράστιο Άραβα – Παλαιστίνιο ποιητή, τον Μαχμούντ Νταρουίς και να έρθουν έτσι σε επαφή με έναν άλλο πολιτισμό, άγνωστο για τους πολλούς στη χώρα μας. Αν θα τα καταφέρουμε θα δείξει ο χρόνος. Εμείς πάντως το προσπαθούμε!
 
Tζένη Σιούτη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου