Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Η ταινία μας
"Ικέτιδες του χθες, του σήμερα ικέτες"
στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο




Η ταινία μας "Ικέτιδες του χθες, του σήμερα ικέτες" προβλήθηκε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, στο πλαίσιο εκδήλωσης - έκθεσης για το προσφυγικό, μαζί με άλλες δυο  ταινίες μικρού  μήκους από επαγγελματίες κινηματογραφιστές και την έκθεση του χαράκτη Κώστα  Καταγά.

Αντιπροσωπεία της Πολιτιστικής Ομάδας, αποτελούμενη από την καθηγήτρια  Τζένη Σιούτη, τον σκηνοθέτη Γιώργο Μπακάλη και την μαθήτρια Μυρτώ Λάβαρη (κατόπιν κληρώσεως), μετέβη στις Βρυξέλλες στις 26-27-28 Ιουνίου 2018 και παραβρέθηκε στα εγκαίνια της εκδήλωσης – έκθεσης.

Ακολουθεί απόσπασμα από το δελτίο τύπου της ευρωβουλευτού κας Κ. Κούνεβα, υπεύθυνης για την εκδήλωση-έκθεση.

Για την ταινία «Ικέτιδες του χθες, ικέτες του σήμερα», που έχει αποσπάσει το βραβείο εξαιρετικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, ποιητικής και δραματουργικής έκφρασης στο 2ο μαθητικό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ EUFORIA, μίλησαν ο σκηνοθέτης Κώστας Μπακάλης και η καθηγήτρια Τζένη Σιούτη. Στάθηκαν στη μοναδική εμπειρία της δουλειάς με τις μαθήτριες και τους μαθητές της πολιτιστικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, που με υποδειγματικό τρόπο ενστερνίστηκαν τον λόγο του τραγικού Αισχύλου και τη διασταύρωσή του με σύγχρονες ιστορίες προσφύγων . Η κ. Τζένη Σιούτη, που είχε την επιμέλεια αυτής της πρωτότυπης σύνθεσης, πήρε την ευκαιρία να απευθύνει έκκληση στην Κ. Κούνεβα και σε όλους τους ευρωβουλευτές «να ενισχύσουν την αντίδρασή τους στη γενοκτονία που συντελείται από την Ισραηλινή κυβέρνηση εις βάρος των Παλαιστινίων, που είναι εδώ και 70 χρόνια πρόσφυγες στον τόπο τους».

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου